četrtek, 17. januar 2019

MOČ IN OBLAST V IMENU JEZUSA KRISTUSA

MOČ IN OBLAST V IMENU JEZUSA KRISTUSA

Januar 2019



V imenu Jezusa je velika moč in oblast. Če tega ne vemo, ali se nam ne zdi pomembno, da bi ga duhovno uporabljali, smo okradeni mnogih zmag in blagoslovov. Sovražnik se trese in sovraži to ime. Trudi se prikriti kristjanom, kako uporabna je moč in vera v Jezusovo ime, da bi jih lahko svobodno in nemoteno zatiral, frustriral in jih držal poražene. Eden od osnovnih učinkov uporabe moči Jezusovega imena je, da se rešimo hudičevega zatiranja in nadvlade, ki jo hoče imeti nad nami. Ime Jezus pomeni odrešenje in Bog je to ime opremil z močjo, ki odrešuje, osvobaja in obnavlja. To je glavni namen Jezusovega služenja na zemlji – v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.
1 - Odrešenje v imenu Jezusa:
APOST. DELA 4:12 V nikomer drugem ni odrešenja; zakaj pod nebom ljudem ni dano nobeno drugo ime, po katerem naj bi se mi rešili.
Odrešenje pomeni, da smo v imenu Jezusa osvobojeni greha in njegovih posledic. V imenu Jezusa pride Sv. Duh bivat v nas. Imamo tudi zaščito in obvarovanje, da ne utrpimo duhovne škode, izgube ali uničenja.
Ko smo odrešeni, moramo doumeti moč, ki je v imenu Jezus, jo uživati in koristiti v veri.
2 – Ime Jezus nam daje identiteto:
Krstimo se v imenu Jezusa Kristusa, prejmemo njegovega Duha in prevzamemo njegovo identiteto. Kot kristjani se identificiramo z Bogom, ker verjamemo v njegovo ime in Bog pričakuje, da živimo in mislimo kot on in smo mu podobni. Beseda krist-jan razodeva našo pripadnost Jezusu. Vera v Jezusovo ime nam da oblast, da postanemo Božji otroci in s tem del njegove družine in njegovih interesov.
APOST. DELA 11:26 In v Antiohiji so učence najprej začeli imenovati kristjane.
JANEZ 1:11,12 (Jezus) V svojo last je prišel, in svojci ga niso sprejeli. 12 A katerikoli so ga sprejeli, jim je dal oblast, da postanejo Božji otroci, njim, ki verujejo v njegovo ime …
3 – Ime je Jezus je nad vsakim drugim imenom:
FILIPLJANOM 2:9-11 Zato ga je Bog povzdignil nad vse in mu podaril ime, ki je nad vsakim imenom, 10 da se v Jezusovem imenu pripogne vsako koleno bitij v nebesih, na zemlji in pod zemljo 11 in da vsak jezik izpove, da je Jezus Kristus Gospod, v slavo Boga Očeta.
Bog je podaril Jezusu ime, v katerem je moč in oblast. Božje ime Jahve ne uporabljamo za te namene. Ime Jezus je nad imenom vsake bolezni, vsakega angela ali demona in vsake situacije, pa če pride z nebes, zemlje ali pekla. Jezusovo ime je večje od vsakega imena bolezni, ki se ji reče npr. rak, hromost, bolečina, depresija, zasvojenost, invalidnost, slepota, naglušnost itd.
4 – Samo v imenu Jezusa bomo od Boga prejeli, kar prosimo:
JANEZ 16:23,34 In tisti dan me ne boste ničesar spraševali. Resnično, resnično, povem vam: Če boste kaj prosili Očeta v mojem imenu, vam bo dal. 24 Do zdaj niste ničesar prosili v mojem imenu. Prosíte in boste prejeli, da bo vaše veselje dopolnjeno.
Kadar molimo, ne pozabimo moliti v imenu Jezusa Kristusa. Ime Jezus je edini ključ in dostop oz. vrata do Boga. Z Bogom lahko delujemo samo v imenu Jezusa Kristusa.
5 – Vse, kar Jezus je in kar ima, je v Njegovem imenu:
MARKO 16:17 Tiste pa, ki bodo sprejeli vero (v njegovo ime), bodo spremljala ta znamenja: v mojem imenu bodo izganjali demone, govorili nove jezike, 18 z rokami dvigali kače, in če bodo kaj strupenega izpili, jim ne bo škodovalo. Na bolnike bodo polagali roke in ti bodo ozdraveli.
Karkoli nam Jezus obljublja, da bomo delali, uporabimo njegovo ime in se bo zgodilo. Bog bo storil željeno, ko bomo z vero uporabili Jezusovo ime. Lahko rečemo: Bodi ozdravljen v imenu Jezusa! ali Izidi iz nje/njega v imenu Jezusa! in duh se mora ukloniti in ubogati. Bog nam je dal to moč in oblast, zato jo moramo uporabiti. Mnogi kristjani se tega zavedajo premalo; lahko bi obrodili več sadov in premikali gore, če bi uporabili ime Jezus.


6 – Njegovo ime deluje 24 ur vseh 365 dni na leto:
MATEJ 28:20 … in učite jih izpolnjevati vse, kar koli sem vam zapovedal! In glejte: jaz sem z vami vse dni do konca sveta.
Jezus živi vekomaj in je ves čas z nami. Kličimo njegovo ime vsak trenutek, izpolnjujmo, za kar nas je zadolžil, in Bog se bo odzval. Moč Jezusovega imena bo delovala.
7 – Sovražnik pozna in razume, da je v imenu Jezusa moč.
MATEJ 8:29 (demoni v obsedencema) Zavpila (kriknila) sta in rekla: »Kaj imava s teboj, Božji Sin? Ali si nas prišel sèm pred časom mučit?«
Ko kličemo ime Jezusa, koga ali kaj kličemo? Njega, njegovo prisotnost. On pride z močjo. Demoni trepetajo pred njegovim imenom in prisotnostjo Božjega Duha in bežijo. Zato hudič noče, da to vemo in uporabljamo njegovo ime.
APOST. DELA 16:18 (dekla, ki je imela duha jasnovidnosti) To je počenjala več dni. Nazadnje se je Pavel naveličal, se obrnil in rekel duhu: »V imenu Jezusa Kristusa ti zapovedujem: pojdi iz nje!« In pri priči jo je duh zapustil.
Ukažimo ozdravljenje ali zapretimo demonu v imenu Jezusa Kristusa in duh bolezni bo zbežal.
JAKOB 2:19 Ti veruješ, da je Bog eden? Prav imaš. Tudi demoni verujejo, a trepetajo.
8 – Ime Jezus je močno zatočišče:
PREGOVORI 18:10 GOSPODOVO ime je utrjen stolp, pravični se zateka vanj in je na varnem.
Moč v imenu Jezusa nudi zaščito. Če npr. na cesti nenadoma postane nevarno, samo zavpijmo ime: »Jezus, pomagaj!« in to je dovolj, da bo nemudoma pomagal. Ko sem zagledal modre luči za seboj, sem zaklical: »Jezus, pomagaj!« Obvaroval me je, da nisem plačal policaju 500 € kazni,  samo opozoril me je, naj se držim predpisanih hitrosti!
9 – Uporaba imena Jezusa Kristusa je namenjena le spreobrnjenim. Deluje le po veri za tiste, ki so njegovi.
APOST. DELA 3:16 In ker je mož, ki ga vidite in poznate, veroval v njegovo ime, mu je to ime dalo moč; in vera, ki prihaja po njem, mu je vrnila popolno zdravje, kakor ste vsi videli na lastne oči.
Vemo, da sedem sinov judovskega duhovnika Skeve ni bilo spreobrnjenih in niso pripadali Jezusu. Ko so izganjali demone v imenu Jezusa, o katerem je Pavel pridigal, so jih ti napadli in obvladali, da so zbežali goli in poškodovani. Videli so Pavla, ki je uspešno uporabljal Jezusovo ime, in so ga posnemali. Zanje pa ni delovalo, ker niso poznali Jezusa (Apost. dela 19:13-17). Mnogi v New Ageu mečejo vse bogove in vere v en koš in poleg drugih verskih knjig berejo tudi Biblijo in uporabljajo kaj iz nje. Toda zanje ime Jezus Kristus ne bo delovalo, ker so pod vplivom demonskih bogov in Jezus ni njihov Gospod.
Če kličemo Jezusovo ime v neveri, ne bo delovalo. Kličimo ga z avtoriteto in razumevanjem, da se Božja moč manifestira z imenom Jezus Kristus po veri. Malo vere prinese manjše rezultate, veliko vere prinese večje rezultate. Če imena Jezus ne uporabljamo, pa rezultatov sploh ne bo.
Moč, ki je na voljo z imenom Jezus Kristus, je lahko zelo velika in se imenuje Dunamis, eksplozivna moč. Zavedati se je moramo in razvijati to eksplozivno moč. Jezus je v naslednjem odlomku oznanil močno besedo in vedno poudarja svoje ime:
JANEZ 14:13 Kar koli boste prosili v mojem imenu, bom storil, da bo Oče poveličan v Sinu. 14 Če me boste kaj prosili v mojem imenu, bom jaz to storil.
Janez in Peter sta se zavedala svoje avtoritete v imenu Jezusa Kristusa in Božje eksplozivne moči. Ozdravila sta hromega, ki so ga prinesli v tempelj. Denarja nista imela, imela pa sta Božjo Dunamis moč:
APOST. DELA 3:16 In ker je mož, ki ga vidite in poznate, veroval v njegovo ime, mu je to ime dalo moč; in vera, ki prihaja po njem, mu je vrnila popolno zdravje, kakor ste vsi videli na lastne oči.
Pojdimo na teren in iščimo priložnosti, da bomo uporabili moč v imenu Jezusa Kristusa, pomagali ljudem in jih osvobajali.
Branko Dežman






petek, 4. januar 2019

MAZILJENJE

MAZILJENJE

November 2018



Kaj pomeni ime Jezus Kristus, hebrejsko: Yeshua Mesiah? Jezus pomeni Odrešenje, Kristus pa Maziljeni. Kdo je bil maziljen z oljem v Stari zavezi? Prerok, duhovnik in kralj. Najprej so bili maziljeni v naravnem z oljem, izdelanim po Božji recepturi, potem pa je prišel Božji Duh nanje za preroško, duhovniško ali kraljevsko maziljenje. Izjemoma so bili maziljeni navadni ljudje. Becalel je bil maziljen z modrostjo in spretnostjo, da je izdelal Božje svetišče.
PSALM 133:1 Glejte, kako dobro in kako prijetno je, če bratje složno prebivajo skupaj! 2 Je kakor najboljše olje na glavi, ki teče na brado, Aronovo brado, ki teče na ovratnik njegove obleke. 3 Je kakor rosa s Hermona, ki pada na sionske gore. Zakaj tam je GOSPOD zapovedal blagoslov, življenje na veke.
Kot vse drugo je bilo to le senca, ki je kazala na prihod in izpolnitev Maziljenca Jezusa, ki je avtor in temelj maziljenja, tudi nebeški prerok, duhovnik in kralj. Vse, kar je delal, je delal v teh maziljenjih.
APOST. DELA 10:38 Veste o Jezusu iz Nazareta, ki ga je Bog mazilil s Svetim Duhom in z močjo; hodil je iz kraja v kraj ter delal dobra dela in ozdravljal vse, ki so bili pod hudičevo oblastjo, zakaj Bog je bil z njim.
Jezus je bil vzet v nebesa ravno zaradi našega maziljenja. Ne bi ga mogli prejeti, če ne bi šel k Očetu in ga poslal. Je avtor in glava Cerkve, mi pa smo njegovo telo. Preroško, duhovniško in kraljevsko maziljenje se sedaj manifestira preko Cerkve. Bog želi, da se v njegovi Cerkvi, telesu Maziljenca, manifestira v treh različnih službah: preroški, duhovniški in kraljevski.
JANEZ 16:7 Toda govorim vam resnico: za vas je bolje, da grem; kajti če ne grem, Tolažnik (Sv. Duh) ne bo prišel k vam; če pa odidem, vam ga bom poslal.
Če razumemo maziljenje, ki je bilo na Jezusu, bomo razumeli tudi maziljenje in usodo Cerkve. Jezusova služba po vstajenju se nadaljuje in Njegovo maziljenje se v polnosti prenaša na Njegovo Cerkev. Preroško, duhovniško in kraljevsko maziljenje, ki je bilo v Jezusu in je šlo z njim v nebesa, je poslal na Cerkev in prek nje še vedno deluje na zemlji. Z drugimi besedami: Jezus živi in ima službo preroka, duhovnika in kralja. Rekel je, da bomo kot Cerkev delali enake stvari in celo še večje kot on. Zato je svoje maziljenje poslal na svojo Cerkev in deluje preko nas na zemlji še naprej, ne fizično, ampak duhovno.
JANEZ 1:16 Kajti iz njegove polnosti smo vsi prejeli milost za milostjo.
Bog želi, da Cerkev, telo Maziljenca, deluje v teh treh različnih, vendar povezanih službah oz. maziljenjih: preroški, duhovniški, kraljevski. Jezus je naš veliki duhovnik (Hebr. 3:1), ki nas je kot popolna žrtev odkupil, zdaj pa moli in posreduje za nas (Janez 17:20).
HEBREJCEM 7:22 Zato je Jezus tudi postal pôrok boljše zaveze. 23 Poleg tega je bilo onih duhovnikov več, ker jim je smrt preprečevala, da bi ostali dlje, 24 ta pa ima, ker ostaja živ na veke, nespremenljivo duhovništvo. 25 Dokončno lahko odreši tiste, ki po njem prihajajo k Bogu, ker vedno živi, da posreduje zanje.
Ker smo mu podobni, imamo tudi duhovniško vlogo oznanjanja Besede in posredovanja. Mi smo tempelj za Njegovega Sv. Duha in hiša molitve. 
RAZODETJE 1:6 … ter napravil iz nas kraljestvo in duhovnike (ali kraljevsko duhovništvo) za svojega Boga in Očeta, njemu slava in oblast na veke vekov. Amen.
1 PETER 2:9 Vi pa ste izvoljeni rod, kraljevsko duhovništvo, svet narod, ljudstvo za Božjo last, da bi oznanjali odlike tistega, ki vas je poklical iz teme v svojo čudovito luč.
Jezus je bil tudi prerok in je imel na sebi preroško maziljenje. Razumel je Božjo besedo, ker ga je Bog sam učil in ljudje so se čudili, od kod mu takšno znanje že pri dvanajstih letih (Luka 2:41-52). Razumel je vse Biblijske prerokbe o sebi in je vnaprej vedel, skozi kakšno trpljenje bo moral iti. Razumel je tudi skrivnosti srca Boga očeta.
LUKA 7:16 Vse je obšel strah in slavili so Boga ter govorili: »Velik prerok je vstal med nami« in »Bog je obiskal svoje ljudstvo.« 
LUKA 24:19 Dejala sta: »Kar se je zgodilo z Jezusom Nazarečanom, ki je bil prerok, mogočen v dejanju in besedi pred Bogom in vsem ljudstvom; …«
  Tako kot je Jezus poslal svoje duhovniško maziljenje na Cerkev, je poslal tudi preroško maziljenje. On je dal maziljenje, da so nekateri preroki – imajo preroško službo (Efežanom 4:11).
Kaj pa kraljevsko maziljenje? 
Cerkev deluje in se uči hoditi v duhovniškem in preroškem maziljenju. Večinoma pa ne sprejema vladajoče vloge kristjanov s kraljevskim oz. vladarskim maziljenjem, ki deluje izven Cerkve. Miselnost med mnogimi kristjani je, da bodo Božji ljudje delovali v tem maziljenju šele v mileniju. Vloga kraljevskega maziljenja je, da prejmemo maziljenje in avtoriteto za služenje Bogu v političnih krogih, kjer imamo lahko velik vpliv in zastopamo Božje interese in voljo v narodu. Božja volja ni, da bi kristjani zavzeli vse vladajoče in politične funkcije na svetu, preden pride Jezus. Ni še čas za to. Lahko pa imamo velik vpliv, kot ga je imel npr. Daniel sredi brezbožnega naroda. On ni imel cerkve. Bog noče, da cerkev postane politična, ampak da politika postane duhovna. To pomeni, da bo v politiki vladala poštenost, modrost in pravica z navdihom Božjega Duha. Naštejmo nekaj ljudi, ki so delovali v kraljevskem  maziljenju: Jožef, Daniel, kralj Savel, Kralj David.
Jožef in Daniel sta bila polna Sv. Duha in oba sta službovala s kraljevskim maziljenjem v brezbožnem svetu. Če je bilo to v praksi takrat, je seveda lahko tudi danes in vsekakor bo tudi v mileniju. 
MATEJ 28:18 Jezus je pristopil in jim spregovoril: »Dana mi je vsa oblast v nebesih in na zemlji.« (Efežanom 1:20-22)
Jezus sedi na Božji desnici in ima vso oblast. Tudi nam daje oblast v njegovem imenu nad temnimi silami, ki jo prakticiramo po veri. Ali je Jezus duhovnik, prerok in kralj v nebesih? Absolutno. Mi smo Cerkev in njegovo telo in mora delovati skozi nas v teh treh maziljenjih. Ko molimo »Oče naš«, molimo prav za to kraljevsko maziljenje, naj se manifestira na zemlji: »Pridi tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja tudi na zemlji, kot je v nebesih.« Kraljevsko maziljenje utira pot Božjemu kraljestvu. Kristusova vladarska avtoriteta se bo ob času konca razodela skozi izbrane voditelje. Delo Cerkve je, da vzgoji moške in ženske voditelje, ki bodo imeli razvit značaj in bodo hodili z Bogu podrejenim srcem v poštenosti, časti, ponižnosti, modrosti, in jih podpira na vodstvenih položajih sredi brezbožnega sveta. 
V Stari zavezi vidimo, da je prebujenje v narodu prišlo skozi kralja. Narod bo prebujen in transformiran najlažje preko krščanskih maziljenih voditeljev naroda. Vladaj, Gospod, sredi svojih sovražnikov!
PSALM 110:1 GOSPODOV govor mojemu Gospodu: »Sédi na mojo desnico, dokler ne položim tvojih sovražnikov za podnožje tvojih nog.« 2 Žezlo tvoje moči pošilja GOSPOD s Siona, vladaj sredi svojih sovražnikov.



TRI MAZILJENJA

Tri maziljenja naj bi delovala v vsakem kristjanu: maziljenje gobavca, duhovniško in kraljevsko maziljenje.
Osnovno maziljenje, ki ga prejmemo ob spreobrnjenju, se imenuje maziljenje »gobavca«. Ime izhaja iz poglavja Levitik 14, ko je duhovnik očiščeval gobavca. Daroval je jagnje kot spravo za greh in izlil olje gobavcu na glavo. Gobavost simbolizira greh in je neozdravljiva. Tudi greh je neozdravljiv in samo Bog ga lahko očisti. V Novi zavezi se ob spreobrnjenju  soočimo s krvjo Jezusa, ki nas greha očisti in nas spravi z Bogom, in z oljem Sv. Duha, ki vstopi v naše srce. Dotik, delovanje in vpliv Sv. Duha, ki nas spreminja v podobo Jezusa, se imenuje maziljenje gobavca, osnovno maziljenje za našo posvečeno hojo z Bogom. 
V duhovniško maziljenje napredujemo potem, ko smo kot novi verniki očiščeni s krvjo Jezusa, in zapečateni s Sv. Duhom. Mnogi ostanejo pri prvem, osnovnem maziljenju in so raje v duhovnem brezdelju, kot da bi šli naprej. Če imamo duhovniško maziljenje, ne pomeni, da bomo pridigali. Vsak vernik bi moral služiti Bogu in to maziljeje je namenjeno služenju. Vsak lahko vodi duše k Jezusu, vsak lahko moli za bolne in zavezuje demone, vsak lahko oznanja evangelij. Za duhovno služenje rabimo Božjo moč. Ta moč duhovniškega maziljenja se imenuje krst v Sv. Duhu.
1 PETER 2:9 Vi pa ste izvoljeni rod, kraljevsko duhovništvo, svet narod, ljudstvo za Božjo last, da bi oznanjali odlike (vrline, dobroto, čudovite stvari) tistega, ki vas je poklical iz teme v svojo čudovito luč.
Če nas je Jezus izbral, da bi mu bili kraljevsko duhovništvo, moramo tako delovati: širiti Božje kraljestvo in vrline Jezusa Kristusa. To ne velja le za milenijsko kraljestvo, ampak tudi za zdaj. Ne pravi, da vi boste, ampak, da vi ste kraljevsko duhovništvo!
Zato je kraljevsko maziljenje namenjeno vsakemu verniku. Kraljevsko maziljenje je najvišje in najmočnejše od treh. V čem se tiče nas?
RIMLJANOM 5:17 Kajti če je smrt zaradi enega prestopka zakraljevala po enem, bodo tisti, ki prejemajo obilje milosti in daru pravičnosti, toliko bolj kraljevali v življenju po enem, Jezusu Kristusu.
Pravi, da bomo toliko bolj kraljevali v življenju po Jezusu Kristusu. Nič se ne more primerjati s kraljevskim maziljenjem, ki nas dvigne na mesto velike oblasti in moči v Bogu.
Primer bomo vzeli iz življenja kralja Savla in ugotovili, česa je bil deležen, ko je prejel kraljevsko maziljenje. Mislim, da za nobenega drugega človeka v Bibliji ni opisano tako natančno, kaj pričakovati in kaj se bo dogajalo, ko pride Božje kraljevsko maziljenje.
1. Ko prejmemo to maziljenje, bomo obnovili stvari, ki smo jih v preteklosti izgubili.
1 SAMUEL 10:2 Tedaj je Samuel vzel posodico z oljem, mu ga (Savlu) izlil na glavo, ga poljubil in rekel: »Ali te ni GOSPOD mazilil za kneza čez svojo dediščino? 2 Ko boš danes šel od mene, boš našel dva moža pri Rahelinem grobu v Benjaminovi pokrajini v Celcáhu, ki ti porečeta: Oslice, ki si jih šel iskat, so našli.« Izgubljeno je dobil nazaj.
2. S kraljevskim maziljenjem bomo naredili korake naprej in bomo napredovali v življenju.  
1 SAMUEL 10:3 Potem boš šel od tam dalje in ko boš prišel do taborskega hrasta, te bodo tam srečali trije možje, ki bodo šli k Bogu v Betel (pomen: v Božjo hišo). Eden bo nesel tri kozliče, drugi bo nesel tri hlebe kruha, tretji bo nesel meh vina.
3. S kraljevskim maziljenjem nas bodo ljudje pozdravljali, kar pomeni, da nas ne bodo več prezirali in bomo upoštevani. Tisti, ki so nas ignorirali, bodo prisiljeni, da nas upoštevajo.
1 SAMUEL 10:4 Pozdravili te bodo …
4. S kraljevskim maziljenjem bomo deležni podpore in darov ljudi. Ko bodo ljudje videli, da delujemo z maziljenjem, bodo podprli delo, ki ga Bog dela skozi nas in vse, kar potrebujemo za življenje.
1 SAMUEL 10:4 … in ti dali dva kruha, vzemi ju iz njihove roke.
Kruh govori o življenjskih potrebščinah.
5. Vstopili bomo v Božjo prisotnost kot nikoli prej.
1 SAMUEL 10:5 Potem prideš na Božji hrib (Gibeat Elohim).
Zaradi maziljenja bomo preživeli več časa z Bogom – duhovno bomo na vrhu gore.
6. Maziljenje nam bo odprlo možnosti, da se bomo srečal z nekaterimi ljudmi.
1 SAMUEL 10:5 Ko boš prišel v mesto, boš tam srečal družbo prerokov, ki bodo prihajali z višine, s harfo, z bobnom, s piščaljo in s citrami pred seboj, in bodo prerokovali.
Ko prejmemo kraljevsko maziljenje, pomeni, da bo tudi naša služba rastla. Da pa lahko raste, moramo srečati prave duhovne ljudi, ki nam bodo pomagali dvigniti in izostriti našo službo. Ko bosta vpliv in plašč njihovega maziljenja prišla v naše življenje, bo tudi naša duhovna avtoriteta pomnožena.
7. Pod kraljevskim maziljenjem bomo prerokovali. Prerokovanje je govorjenje pod vodstvom in navdihom Sv. Duha. Savel je prejel avtoriteto od Boga in je dobil sposobnost voditi druge.
1 SAMUEL 10:6  In navdal te bo GOSPODOV duh, z njimi boš prerokoval …
8. Pod kraljevskim maziljenjem bomo spremenjeni v drugega človeka. Sam sem že izkusil močno maziljenje, ki me je res spremenilo, zdaj v duhovnem dojemam stvari, ki jih prej nisem. Ko je Smith Wigglesworth prejel kraljevsko maziljenje in veliko duhovno avtoriteto, je njegova žena začela vpiti: »To ni več moj Smith, to ni več moj Smith!« Imel je tako duhovno avtoriteto, da je začel obujati mrtve in ozdravljati na smrt bolne.
1 SAMUEL 10:6 … in se spremenil v drugega človeka. 
Ljudje, ki so nas poznali pred maziljenjem, bodo videli razliko, čudili se bodo in ne bodo mogli razumeti, zakaj smo postali drugačni. Imeti duhovno oblast in moč ni lahka stvar. Paziti se moramo celo, kaj govorimo, ker napačne besede lahko prinesejo napačne sadove. Karakter moramo imeti res izgrajen. John Alexander Dowie in William Branham sta se duhovno prevzela in ju je hudič prevaral. Mislila sta, da delata v duhu Elije, ker ju je Bog tako močno uporabljal. 
9. Pod kraljevskim maziljenjem stori vse, kar zmore tvoja roka.
1 SAMUEL 10:7 Ko ti bodo prišla ta znamenja, stôri vse, kar zmore tvoja roka, kajti Bog je s teboj. 
Delali bomo naravne odločitve in hodili v toku skupaj z Božjim vodstvom. Bog nas bo navdihoval še bolj po Sv. Duhu, potem, ko bomo prejeli maziljenje. Zato nam pravi: »Stori vse, kar zmore tvoja roka, kajti Bog je s teboj.«
10. 1 SAMUEL 10:7 Potem pojdi pred mano v Gilgál. Gilgal pomeni obračanje, kotaljenje, valjenje.
To pomeni, da bomo z močnim maziljenjem izkusili preobrat: bolj kot kdajkoli se zanašamo na Gospoda in vse skrbi in bremena prevalimo nanj. Začnemo popolnoma zaupati Bogu in se mu popolnoma podrejati.
PSALM 37:5 Izroči svojo pot GOSPODU (Zvali na GOSPODA svojo pot), zaupaj vanj, in on bo storil. (Pregovori 16:3)
11. Naše srce bo spremenjeno.
1 SAMUEL 10:9 Komaj je Savel obrnil svoj hrbet, da bi odšel od Samuela, mu je Bog spremenil srce.
Tega maziljenja ne moremo prejeti niti uporabljati, ne da bi se nam spremenilo srce. Samo spremenjeno srce  lahko omogoči, da nosimo to maziljenje.
12. Izpraševani bomo zaradi svojega maziljenja. Ne moremo vstopiti v vplivno službo, ne da bi nas ljudje izzvali, izpraševali in se nam zoperstavljali. Še posebej na začetku službe lahko to pričakujemo.
1 SAMUEL 10:11 Ko pa so vsi, ki so ga prej poznali, videli, glej, da prerokuje s preroki, so drug drugemu govorili: »Kaj se je zgodilo s Kiševim sinom? Ali je tudi Savel med preroki?« 12 Nekdo od tam je odgovoril in rekel: »In kdo je njihov oče?« Zato je nastal pregovor: »Ali je tudi Savel med preroki?« 
13. Mnogi nas bodo podpirali, ko bodo videli kraljevsko maziljenje na nas.
1 SAMUEL 10:24 Samuel je rekel vsemu ljudstvu: »Ste videli, koga je izvolil GOSPOD? Zares, ni mu ga enakega med vsem ljudstvom!« Tedaj je vse ljudstvo zavriskalo in reklo: »Živel kralj!«
14. Bog bo pripravil in se dotaknil dobrih in pobožnih ljudi, ki nam bodo sledili. Savel je rabil veljake in hrabre može.
1 SAMUEL 10:26 Tudi Savel je šel na svoj dom v Gíbeo. Z njim so šli veljaki (hrabri možje), ki se jim je Bog dotaknil srca. 
15. Kraljevsko maziljenje bo razburkalo tudi nasprotnike, ki nas bodo kritizirali in škodovali našemu delu in prizadevanju. Kot Bog navdihne svoje ljudi, hudič navdihne svoje, da nasprotujejo vsaki novi stvari, ki jo Bog začne. Če nam nihče ne nasprotuje, se vprašajmo glede svojega klica, ali nismo morda v kompromisu. Opozicija potrjuje Božji klic in maziljenje v našem življenju in da je naš duhovni meč nabrušen.
Nekateri nas bodo prezirali in zavračali. Ne bodo nas blagoslovili z darovi, ne glede kako očitno bo Bog delal v našem življenju. Zasmehovalci in porogljivci nas bodo spremljali na naši poti maziljenja. Opogumimo se in vztrajajmo, Bog je pripravil druge, ki nam bodo stali ob strani.
1 SAMUEL 10:27 Ničvredneži pa so rekli: »Kaj nam bo ta pomagal?« Pokazali so mu svoj prezir in mu niso prinesli darila. On pa je bil kakor gluh. (Gotovo pa si jih je Savel zapomnil, kakor tudi David, ki je sina Solomona pooblastil, da je pozneje opravil z nasprotniki.) Gledajo in kritizirajo naravnega človeka, kakršnega so ga poznali prej, preden ga je Bog spremenil in ga opremil za višjo službo. Tudi Jezusa so kritizirali in se spotikali obenj. Poznali so ga od prej, toda Bog ga je spremenil: Matej 13:53-58 – ali ni to tesarjev sin?)
Poklicani smo, da kraljujemo v tem življenju po Jezusu Kristusu. Odločimo se in potrudimo se za kraljevsko maziljenje ne glede na sovražno nasprotovanje.
Torej molimo in se trudimo za kraljevsko maziljenje, da bomo premikali gore in utrli pot za Božje kraljestvu na področju svojega delovanja.
Branko Dežman