ponedeljek, 20. december 2021

PRIPOMOČEK ZA BRANJE BIBLIJE

 





ODREŠENJE

 

Odrešenje

December 2021

 

Ko si še grešnik, se ne zavedaš, da pripadaš kraljestvu duhovne teme, da si posoda za nečast, kar pomeni, da si orodje hudiča, ker si duhovno na njegovi strani. Si sovražen Bogu, četudi misliš, da nisi. Ker smo padlo človeštvo, si že od rojstva duhovno mrtev. Zaradi greha si duhovno onesnažen in nesvet. Tvoj status je: si pod Božjo jezo, ki se bo nekega dne razodela tako tebi osebno kot tudi vsemu brezbožnemu človeštvu, razen če si se pripravljen spremeniti … Zato vsak človek rabi odrešenje. Bog te ljubi in vsakomur daje možnost odrešenja. Izognil se boš Božji jezi in sodbi. Stopi na stran Boga.

RIMLJANOM 6:23 Plačilo za greh je namreč smrt; Božji milostni dar pa je večno življenje v Kristusu Jezusu, našem Gospodu.

Bog te kliče, da vstopiš v Božji blagoslov in v osebni odnos z Njim. Zato je bil Jezus darovan na križu in je plačal ceno za greh in nas je odkupil prekletstva. Omogočil ti je, da se preseliš iz kraljestva teme v kraljestvo luči v Božjo prisotnost. S tem postaneš državljan nebes in član Božje nebeške družine.

Kaj pomeni beseda odrešenje? Večina kristjanov reče: … da se rešiš večne pogube in prejmeš večno življenje. Tudi da se očistiš in rešiš greha, kazni za greh in njegovih pogubnih posledic in pogube v peklu. Vse to je res, toda pomen besede je še veliko širši.


Kaj še pomeni beseda odrešenje in kaj nam odrešenje prinese?


Ob odrešenju se preselimo iz kraljestva teme, ki mu gospoduje satan, in vstopimo v Božje kraljestvo.

Bog nam nudi varnost in zaščito v naravnem in duhovnem. V težavah se vedno zatečemo k njemu pod njegove »peruti«.

Kot bivši sužnji grehu smo odkupljeni, osvobojeni. Bog hoče, da smo svobodni vsakega jarma, strahov, krivde, žalovanja, zamer, grenkob, odvisnosti, raznih travm, depresij itd.

Posvečeni smo, pregrada greha med nami in Bogom je odstranjena. Vstopimo v osebni odnos z Bogom. Začne nam odgovarjati na molitve. Postanemo Božji sin/hči. Imenujemo se Božji sveti.

Sv. Duh nam nudi poroštvo, jamstvo, zagotovilo (Sv. Duha), da smo Božji. Če je Sv. Duh v nas, je to garancija, da imamo večno življenje in smo državljani nebes. Vsak kristjan mora biti prepričan, da ko umre, bo šel v nebesa.

Kot grešnikom nam je odpuščeno, opravičeni smo, duhovno oprani v Jezusovi krvi, tudi tisti, ki je prej ropal in moril. Hudič nima več legalne oblasti, da bi nas obtoževal in uporabljal za zla dejanja.

Stopamo na pot prizadevanja za pravičnost in bomo na koncu postali popolni.

Ob odrešenju vstopimo iz Bogu sovražnega grešnega življenja v mir in spravo z Bogom. Če nimamo sprave z Bogom, ne moremo imeti miru. Ob spreobrnjenju začutimo, da je v naše srce vstopil Jezusov mir, ki ga nikoli prej nismo poznali. On je knez miru.

Božja volja je celovitost, zdravje, ohranitev, vzdrževanje.

Kot duhovno mrtvi pri odrešenju doživimo regeneracijo, duhovni preporod oz. ponovno rojstvo. Stare posvetne stvari so minile in zaživimo novo življenje, ki je Bogu po volji. Postanemo novi človek. Prej smo bili duhovno slepi. Duhovne oči se nam odprejo in začenjamo razumeti, kaj Bog dela na zemlji.

Z odrešenjem smo posvojeni v Božjo družino – postanemo Božja last, oddvojeni za Boga, posinovljeni Božji sinovi, sodediči Božjega stvarstva s Kristusom. Smo kralji in duhovniki v Božji službi.

Ko smo odrešeni, pričakujemo oslavljenje ob dnevu Božje sodbe. Bog nam bo takrat odvzel padlo grešno naravo in nam dal popolno nebeško naravo in nesmrtna nebeška telesa.

Odrešenje nam omogoči, da živimo posvečeno, Bogu všečno življenje in smo osvobojeni vsakega jarma in sužnjevanja. Rešen smo strahu in nemira.

 Če rečeš: Odrešen sem, to pomeni, da si deležen vsega tega, kar smo zgoraj našteli. Ime Jezus ali Yeshua pomeni odrešenje in vključuje vse, kar smo našteli. Ko stopiš na pot z Jezusom, ti nudi vse duhovne blagoslove in ugodnosti, ki si bil prej zanje slep. Odrešenje je največji duhovni blagoslov in je bolj pomembno kot vse drugo zemeljsko. Bolj pomembno kot poroka ali doktorat. Odrešenje je vrata, skozi katera vstopiš v druge duhovne blagoslove. Odrešenje pomeni začetek vsakršnih duhovnih blagoslovov. Veliko jih je v Bibliji.

EFEŽANOM 1:2 … milost vam in mir od Boga, našega Očeta, in Gospoda Jezusa Kristusa. 3 Slavljen Bog in Oče našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki nas je v nebesih v Kristusu blagoslovil z vsakršnim duhovnim blagoslovom


JANEZ 3:16
Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. 17 Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet sodil, ampak da bi se svet po njem rešil. 18 Kdor vanj veruje, se mu ne sodi; kdor pa ne veruje, je že sojen, ker ne veruje v ime edinorojenega Božjega Sina. 19 Sodba pa je v tem, da je prišla luč na svet in so ljudje bolj ljubili temo kakor luč, kajti njihova dela so bila hudobna.

 Branko Dežman