ponedeljek, 11. januar 2021

PREŠUŠTVO

PREŠUŠTVO

Januar 2021



LEVITIK 18:20 Ne smeš spolno občevati z ženo svojega rojaka; s tem bi postal nečist. 

22 Ne smeš ležati z moškim kakor se leži z žensko; to bi bila gnusoba. 23 Z nobeno živaljo ne smeš spolno občevati; postal bi nečist! In ženska naj se ne postavlja pred žival, da bi se z njo parila; to bi bila sprevrženost.

25 Dežela se je onečistila, zato sem jo kaznoval zaradi njene krivde in izbruhala je svoje prebivalce.

PREGOVORI 6:32 Kdor prešuštvuje z ženo, nima pameti, kdor dela to, si uničuje življenje. 33 Nakopava si udarce in zaničevanje, njegova sramota ne bo izbrisana.

OZEJ 2:6 Njenih otrok se ne bom usmilil, saj so vlačugarski otroci. (Morda je zato moral Davidov otrok umreti.)

MALAHIJA 2:13 Še drugo stvar delate: GOSPODOV oltar pokrivate s solzami, z jokom in vzdihovanjem, ker se nič več ne ozre na daritev in je ne sprejema z veseljem iz vaših rok. 14 In pravite: »Čemu?« Ker je bil GOSPOD priča med teboj in ženo tvoje mladosti, proti kateri si nezvesto ravnal, čeprav je tvoja družica in žena tvoje zaveze. 15 Mar ju ni za eno ustvaril in je ostanek duha njegov? In kaj išče eno? Božje potomstvo. Zato se varujte po svojem duhu: nihče naj proti ženi svoje mladosti ne ravna nezvesto! 16 »Sovražim namreč ločitev, govori GOSPOD, Izraelov Bog…

MARKO 10:2 Pristopili so farizeji, in da bi ga preizkušali, so ga vprašali: »Ali je dovoljeno možu odsloviti ženo?« 3 Odgovoril jim je: »Kaj vam je naročil Mojzes?« 4 Rekli so: »Mojzes je dovolil napisati ločitveni list in jo odsloviti.« 5 Jezus pa jim je rekel: »Zaradi vaše trdosrčnosti vam je napisal to zapoved, 6 na začetku stvarjenja pa ju je Bog ustvaril kot moža in ženo. 

7 Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi 8 in bosta oba eno meso. Tako nista več dva, ampak eno meso. 9 Kar je torej Bog združil, tega naj človek ne ločuje!« 10 Ko so bili v hiši, so ga učenci spet spraševali o tem. 11 In govoril jim je: »Kdor se loči od svoje žene in se oženi z drugo, prešuštvuje z njo; 12 in če se ona loči od svojega moža in se omoži z drugim, prešuštvuje.«

1 KORINČANOM 6:9 Ali ne veste, da krivični ne bodo deležni Božjega kraljestva? Ne dajte se zavesti! Ne nečistniki ne malikovalci ne prešuštniki ne moške vlačuge ne homoseksualci 10 ne tatovi ne lakomniki ne pijanci ne obrekljivci ne roparji ne bodo dediči Božjega kraljestva.

15 Ali ne veste, da so vaša telesa deli Kristusovega telesa? Mar bom vzel dele Kristusovega telesa in iz njih napravil dele vlačuginega telesa? Nikakor! 16 Mar ne veste, da tisti, ki se druži z vlačugo, postane z njo eno telo? Saj je rečeno: Dva bosta eno meso. (S spolnostjo se razvijejo medsebojne vezi.) 17 Kdor pa se druži z Gospodom, je z njim en duh. 18 Bežite pred nečistovanjem. Vsak greh, ki ga stori človek, je zunaj telesa; kdor pa nečistuje, greši proti lastnemu telesu. 19 Mar ne veste, da je vaše telo tempelj Svetega Duha, ki je v vas in ki ga imate od Boga?

EFEŽANOM 5:3 Nečistovanje (spolnost med neporočenimi) in vsakršna nečistost (razuzdanost, izprijenost, nespoštljivo, žaljivo vedenje, zapravljivost) ali lakomnost pa naj se med vami niti ne imenuje, kakor se spodobi svetim.

5 Dobro namreč vedite tole: noben nečistovalec ali nečist človek ali lakomnež, kar je toliko kot malikovalec, nima dediščine v Kristusovem in Božjem kraljestvu.

HEBREJCEM 13:4 Zakon naj spoštujejo vsi in postelja naj bo neomadeževana, kajti nečistnikom in prešuštnikom bo sodil Bog.

JAKOB 4:4 Prešuštnice, ali ne veste, da je prijateljstvo s svetom sovraštvo do Boga? Kdor hoče biti prijatelj sveta, postane Božji sovražnik.

JUDA 1:7 Tudi Sódoma in Gomóra in okoliška mesta, ki so prav tako kakor oni (Kdo oni? Padli angeli so se materializirali in parili z zemljankami) nečistovala in se vdajala poželenju po drugem mesu (z živalmi – sodomija), so postavljena za zgled takó, da trpijo kazen večnega ognja.

RAZODETJE 21:8 Toda strahopetci in neverniki, pokvarjenci in ubijalci, nečistniki (Nečistnik je tako lepa in neopažena beseda. Dalmatin pravi »kurbarji«) in čarovniki, malikovalci in vsi lažnivci bodo dobili svoj delež v jezeru gorečega žvepla. To je druga smrt.

RIMLJANOM 7:2 Poročena žena je namreč po postavi vezana na moža, dokler ta živi; če pa mož umre, je oproščena postave glede moža. 3 Če torej gre z drugim moškim, dokler njen mož živi, bo veljala za prešuštnico; če pa ji mož umre, je oproščena postave, tako da ni prešuštnica, če gre z drugim moškim.

MATEJ 5:27 Slišali ste, da je bilo rečeno: Ne prešuštvuj! 28 Jaz pa vam pravim: Kdor koli gleda žensko, da jo poželi, je v srcu že prešuštvoval z njo.

MATEJ 15:18 Kar pa prihaja iz ust, pride iz srca, in to omadežuje človeka. 19 Iz srca namreč prihajajo hudobne misli, umori, prešuštva, nečistovanja, tatvine, kriva pričevanja, kletve. 20 To je tisto, kar omadežuje človeka…

PREGOVORI 6:23 Kajti zapoved je svetilka in nauk je luč, vzgojni opomini so pot življenja, 24 da te obvarujejo pred ženo bližnjega, pred gladkim jezikom tujke. 25 Ne poželi njene lepote v svojem srcu, naj te ne ujame s svojimi trepalnicami, 26 kajti samski vlačugi zadostuje kos kruha, poročena žena pa ugrabi dragoceno življenje. 

27 Mar lahko kdo nastrga žerjavice v svoje naročje, ne da bi mu zgorela obleka? 28 Mar lahko kdo hodi po žerjavici, ne da bi si ožgal noge? 29 Tako kdor hodi k ženi svojega bližnjega: kdor koli se je dotakne, ne ostane brez kazni.


JANEZ 8:4-11 4 »Učitelj, tole ženo smo zasačili v prešuštvovanju. 5 Mojzes nam je v postavi ukazal take kamnati. Kaj pa ti praviš?« 6 To so govorili, ker so ga preizkušali, da bi ga mogli tožiti. Jezus se je sklonil in s prstom pisal po tleh. 7 Ko pa so ga kar naprej spraševali, se je vzravnal in jim rekel: »Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo.« 8 Nato se je spet sklonil in pisal po tleh. 9 Ko so to slišali, so drug za drugim odhajali, od najstarejših dalje. In ostal je sam in žena v sredi. 10 Jezus se je vzravnal in ji rekel: »Kje so, žena? Te ni nihče obsodil?« 11 Rekla je: »Nihče, Gospod.« In Jezus ji je dejal: »Tudi jaz te ne obsojam. Pojdi in odslej ne gréši več!«

RIMLJANOM 6:23 Plačilo za greh je namreč smrt; Božji milostni dar pa je večno življenje v Kristusu Jezusu, našem Gospodu.

GALAČANOM 6:7 Ne slepite se: Bog se ne pusti zasmehovati. Kar bo človek sejal, bo tudi žel. 8 To se pravi: kdor seje v svoje meso, bo od mesa žel pogubo; kdor pa seje v Duha, bo od Duha žel večno življenje.

Dežman Branko


Ni komentarjev:

Objavite komentar