četrtek, 25. marec 2021

ŠTIRJE JEZDECI RAZODETJA

ŠTIRJE JEZDECI RAZODETJA

Marec 2021



RAZODETJE 6:1  Videl sem, kako je Jagnje odtrgalo prvega izmed sedmih pečatov. Nato sem slišal prvo izmed štirih živih bitij, kako je reklo z glasom kakor grom: »Pridi!« 2 In glej, prikazal se mi je bel konj, in tisti, ki ga je jezdil, je imel lok. Jezdec je dobil venec in odšel kot zmagovalec in da bi zmagal.

3 Ko je odtrgalo drugi pečat, sem slišal, kako je drugo živo bitje reklo: »Pridi!« 4 Tedaj je prišel drug konj, rdeč kot ogenj. Tistemu, ki ga je jezdil, je bilo dano odvzeti mir z zemlje, tako da se ljudje koljejo med seboj. In dan mu je bil velik meč.

5 Ko je odtrgalo tretji pečat, sem slišal, kako je tretje živo bitje reklo: »Pridi!« In glej, prikazal se mi je črn konj, in tisti, ki ga je jezdil, je držal v roki tehtnico. 6 In slišal sem kakor glas, ki je govoril sredi štirih živih bitij: »Merica pšenice po denariju in tri merice ječmena po denariju! Olju in vinu pa ne delaj škode!«

7 Ko je odtrgalo četrti pečat, sem slišal glas četrtega živega bitja, ki je reklo: »Pridi!« 8 In glej, prikazal se mi je konj mrtvaško blede barve. Tistemu, ki ga je jezdil, je bilo ime Smrt, za njim pa je prihajalo Podzemlje. In dana jima je bila oblast nad četrtino zemlje, da morita z mečem, z lakoto, s smrtjo in z zverinami zemlje.

Očitno je, da so ti jezdeci poslani na Zemljo, da za velik del zmanjšajo populacijo na Zemlji z vojnami, boleznimi in lakoto. Štirje jezdeci pravzaprav govorijo o obdobju grozne četrte zveri iz Daniela 7, ki je imela železne zobe in kremplje iz brona. Požrla bo, pomendrala in zdrobila vso Zemljo in govorila bo drzne reči proti Bogu. Zatirala bo in se bojevala proti Božjim ljudem – Judom in kristjanom (Daniel 7:19–27). Mi smo sovražniki hudiča in nas bo hotel iztrebiti.

Peto poglavje Razodetja govori o zvitku, zapečatenem s sedmimi pečati, kar pomeni, da nihče ne more brati preroškega sporočila. Toda Jezus iz Judovega rodu je vreden, da lahko odpre pečate in razodene preroštva. On ima edini moč, čast in oblast. Odtrgani pečati bodo razodeli nadloge, ki bodo prišle nad svet ob času konca, tik preden pride lev iz Jude, ki bo ustavil pogubni hudičev pohod uničevanja ljudi in življenja na Zemlji. Ker Jezus odpira pečate, nam je jasno, da so vsi dogodki in stiske, ki jih bo hudič sprostil nad Zemljo, še vedno pod Jezusovim nadzorom. Končna zmaga je njegova, ne glede na to, da bo svet na robu uničenja.

Prvi štirje odprti pečati razodenejo štiri konjenike, ki bodo prišli na Zemljo vsak s svojo nadlogo. Videti je, da se bo s prihodom prvega konjenika začelo obdobje sedmih let stisk na Zemlji.

1. JEZDEC NA BELEM KONJU

RAZODETJE 6:2  In glej, prikazal se mi je bel konj, in tisti, ki ga je jezdil, je imel lok. Jezdec je dobil venec in odšel kot zmagovalec in da bi zmagal. (conquering to conquer – odšel je osvajat in zmagovat)

V rokah je imel lok brez puščic. Torej bo prvi jezdec kot orodje hudiča najprej osvajal po mirni poti. To se do neke mere že dogaja s politiko, bančništvom, v gospodarstvu – to je program globalizacije, kamor spada tudi napad korone virusa itd. Matej 24 je pregled oz. preroštvo časa konca in obdobja stisk. V Mateju 24:5 Jezus začne zgodbo s prihodom prevar -  lažnih prerokov. Veliko jih bo namreč nastopilo pod mojim imenom in bodo govorili: ›Jaz sem Kristus,‹ tako da bodo mnoge zavedli. 

Ta jezdec pomeni začetek sedmih let stisk na Zemlji. Pojavitev konjenika na belem konju bo tudi prevara človeštva. On bo ponaredek kneza miru, Jezusa Kristusa, ki bo na koncu prišel osvojit Zemljo kot jezdec na belem konju. Veliko se govori, da bodo skupaj z globalizacijo uvedli poenoteno svetovno cerkev – vlačugo in prepovedali vse ostale prave Božje cerkve. Svet ne more biti poenoten, če niso poenotene religije sveta. Nekateri trdijo, da je ta bel konjenik Jezus, kar je čisto zgrešeno. Ta jezdec je lažni Kristus, Antikrist, lažni mesija, lažni rešitelj. Hudič vedno najprej pošlje ponaredek, s katerim prevara človeštvo, preden na prizorišče pride original, poslan od Boga. Je veliki ponarejevalec. Svojih idej nima. 

Jezus je knez miru in nam resnično prinese mir. Antikrist pa bo veliki lažnivec in prevarant. Uporabljal bo nemško blitz krieg taktiko. Podpisoval bo mirovne pogodbe in ustvaril lažno vzdušje miru, nenadoma pa bo povzročil množično uničenje. Bo takšen karizmatičen prevarant, da ga bodo celo brezbožni Judje sprejeli za rešitelja in jim bo prinesel lažni mir. Potem pa bo po 3,5 letih prelomil mirovno zavezo in postavil gnusobo opustošenja v tretji tempelj. To bo prineslo čas najhujših stisk na Zemljo. Takrat bo nastopil jezdec na rdečem konju. Zgleda, da bo osvajanje sveta in antikristova diktatura po mirni poti trajala prvo polovico od sedmih let obdobja stisk. 

1 TESALONIČANOM 5:1 Kar pa zadeva čase in trenutke, bratje, ni treba, da bi vam pisali o tem, 2 saj sami natančno veste, da bo Gospodov dan prišel, kakor pride tat ponoči. 3 Ko bodo govorili: »Mir in varnost,« tedaj bo nenadoma prišla nadnje poguba, kakor pride porodna bolečina nad nosečnico, in ne bodo ubežali. 4 Vi, bratje, pa niste v temi, da bi vas ta dan presenetil kakor tat, 5 saj ste vsi sinovi luči in sinovi dneva. Nismo sinovi noči in ne teme, 6 zato nikar ne spimo kakor drugi, ampak bodimo budni in trezni. 


2. JEZDEC NA RDEČEM KONJU

RAZODETJE 6:3 Ko je odtrgalo drugi pečat, sem slišal, kako je drugo živo bitje reklo: »Pridi!« 4 Tedaj je prišel drug konj, rdeč kot ogenj. Tistemu, ki ga je jezdil, je bilo dano odvzeti mir z zemlje, tako da se ljudje koljejo med seboj. In dan mu je bil velik meč.

Rdeča barva ponazarja kri in kri ponazarja vojno. Tudi meč ponazarja vojno in nasilje. Umetnega hlinjenega miru bo konec. Osvajanja po mirni poti bo konec, osvajanje se bo nadaljevalo z mečem. Ta drugi jezdec bo vzel mir z zemlje. Matej 24:7 piše o tem. V času belega konja so lažni kristusi mnoge zavedli, v času rdečega konja in vojn pa Biblija spet ponovi, da bodo mnoge zavedli. Zato moramo biti močno podkovani v Božji besedi. Antikrist bo imel v rokah vsa sredstva obveščanja in brez ovir bo varal ves svet. Nihče se mu ne bo mogel zoperstaviti. Vojne so že od nekdaj bile polne lažnih propagand. Ampak tokrat bo tudi duhovna lažna propaganda, ker je bitka duhovna in Jezus prihaja osvojit zemljo. Hudič bi rad to preprečil.

MATEJ 24:7 Vzdignil se bo namreč narod proti narodu in kraljestvo proti kraljestvu in lakote in potresi bodo na raznih krajih, 8 vendar je vse to začetek porodnih bolečin. 9 Takrat vas bodo izročali v stisko in vas morili. (Komu to govori? Nam, če bomo takrat še živi.) Vsi narodi vas bodo sovražili zaradi mojega imena. 10 Veliko se jih bo takrat pohujšalo. Izdajali bodo drug drugega in se med seboj sovražili. 11 Vstalo bo veliko lažnih prerokov in bodo mnoge zavedli.

Drugi pečat bo odtrgan na sredi sedem let trajajočih stisk, ko bo antikrist postavil gnusobo opustošenja v tempelj in sebe oklical za boga in se bo začela tretja svetovna vojna. Pravi, da je to šele začetek stisk oz. porodnih bolečin. Poleg pečatov imamo potem še sodbe sedmih trobent in sedmih čaš. Obdobje vseh teh stisk skupaj se imenuje čas velike stiske. Dejanje, da se nekdo okliče za boga, ni meseno, ampak je duhovno. Vojna na Zemlji pomeni tudi vojno v duhovnih sferah. Lucifer je hotel prevzeti mesto Boga in zavladati na Božjem prestolu, zato bo to na Zemlji uresničil antikrist, ki bo v hudičevem imenu postal vladar sveta, kar pa ne bo trajalo dolgo. Hudiču se bo želja izpolnila za kratek čas. On ne zna vladati drugače kot z diktaturo, manipulacijo, tiranijo in prevaro. Zato so mu dnevi šteti. Božje stvarstvo je pravično stvarstvo. Samo pravičnost je lahko večna. Nepoštenje prinese uničenje.

Torej v vojnah in nadlogah teh štirih jezdecev bo pomrla četrtina zemljanov ali 2 milijardi ljudi. V primerjavi z 2. svetovno vojno, ko je umrlo pribl. 80 milijonov ljudi, je to 25-krat toliko. Nedvomno govorimo o nuklearnih vojnah. Naša stara mama je večkrat rekla: Druga vojna se je končala z atomskimi bombami, tretja pa se bo z njimi začela. Če bi se sedaj Judje v Jeruzalemu dotaknili zlate kupole na skali (Dome of the Rock), bi takoj sprožili 3. svetovno vojno. Sprožil pa jo bo antikrist, ko bo vstopil v ponovno zgrajeni jeruzalemski tempelj in bo sebe oklical za boga.

3 – TRETJI JEZDEC NA ČRNEM KONJU pooseblja LAKOTE.

RAZODETJE 6:5  Ko je odtrgalo tretji pečat, sem slišal, kako je tretje živo bitje reklo: »Pridi!« In glej, prikazal se mi je črn konj, in tisti, ki ga je jezdil, je držal v roki tehtnico. 6 In slišal sem kakor glas, ki je govoril sredi štirih živih bitij: »Merica pšenice po denariju in tri merice ječmena po denariju! Olju in vinu pa ne delaj škode!«

O čem govori tehtnica v njegovi roki? O pomanjkanju hrane, draginji in lakoti. Kadar besni vojna, gredo možje in danes tudi mnoge ženske s polj na fronto. Hrane se pridela malo in še ta gre za oskrbo vojaških sil. Torej vojne prinesejo pomanjkanje in lakoto, ekonomija sveta se bo sesula. Zmeda bo, hude stiske med narodi, ljudje bodo hirali od strahu (Luka 21:25, 26). Covid-19 je le majhen začetek. Zmeda in pomanjkanje hrane gre z roko v roki z javnimi izgredi, ljudje ponorijo, ropajo, zanetijo se spopadi. 

Jezdec na črnem konju bo držal v roki tehtnico. To pomeni, da se bo hrana desetkrat podražila. Denarij je bil plača za celodnevno delo. Cel dan bodo delavci delali za svojo hrano, za družino pa ne bo dovolj in ljudje bodo stradali in se spopadali med sabo zaradi hrane. Antikrist bo imel kontrolo nad hrano. Razlagajo, da je olje in vino hrana bogatih in da bodo imeli bogati pristaši antikrista v času stisk obilo dobre hrane. Svet je zelo občutljiv in že danes lahko hitro nastopi svetovna lakota.

Luka 21 govori podobno kot Matej 24.

LUKA 21:28 Ko se bo to začelo dogajati, se vzravnajte in vzdignite glave, kajti vaša odkupitev se približuje.

4 – ČETRTI JEZDEC NA KONJU MRTVAŠKO BLEDE BARVE

Običajno, ko se začnejo vojne in zastane oskrba s hrano, pridejo bolezni in smrt. 

RAZODETJE 6:7 Ko je odtrgalo četrti pečat, sem slišal glas četrtega živega bitja, ki je reklo: »Pridi!« 8 In glej, prikazal se mi je konj mrtvaško blede barve. Tistemu, ki ga je jezdil, je bilo ime Smrt, za njim pa je prihajalo Podzemlje. In dana jima je bila oblast nad četrtino zemlje, da morita z mečem, z lakoto, s smrtjo (bolezni, epidemije) in z zverinami zemlje.

Torej se bodo pod vplivom tega konjenika vojne nadaljevale in sejale smrt skupaj z lakoto in boleznimi. Smrt zaradi zveri zemlje pa se nam danes čudno sliši, ker jih je malo, ampak očitno bo tudi to. Bleda barva je beseda »chloros«, iz nje izhaja beseda klorofil, to je zelena. Bledo zelena je mrtvaška barva. Zelena je tradicionalna barva islama. Islam vlada četrtini zemlje.

Ti štirje konjeniki niso Božje sodbe. Za njimi stoji hudič. Kar hudič dela npr. po antikristu, Bog tudi uporabi za svoje namene za prečiščevanje ljudi. Božje sodbe bodo prišle na koncu, potem ko bodo verniki vzeti v nebo in se bodo srečali z Jezusom na nebu. Božje sodbe niso namenjene kristjanom, ampak je to le izlitje jeze nad grešnimi in upornimi. Zanesljivo pridejo nad ta grešni svet in hudobni po srcu bodo končno iztrebljeni, preden bo lahko zavladal knez pravičnosti – Jezus. Stiske bodo tudi za kristjane (po malem so že – covid-19), da se duhovno prečistimo in se pripravimo za Jezusov prihod.


RIMLJANOM 1:18 Božja jeza se namreč razodeva iz nebes nad vsakršno brezbožnostjo in krivičnostjo ljudi, ki s svojo krivičnostjo dušijo resnico.

1 TESALONIČANOM 5:9 Kajti Bog nas ni namenil za jezo, ampak za to, da pridemo do odrešenja po našem Gospodu Jezusu Kristusu, 10 ki je umrl za nas, da bi mi, pa naj bedimo ali spimo (živeči ali umrli verniki), živeli skupaj z njim.

Branko Dežman


Ni komentarjev:

Objavite komentar