torek, 15. maj 2018

KNJIGA ŽIVLJENJA


KNJIGA ŽIVLJENJA

Maj 2018


        Danes bomo govorili o knjigah, ki jih ima Bog v nebeških arhivih v večnosti in se naša dela in obnašanje redno piše za vsakega od nas. Živimo v času računalništva, mikrofonov, nadzornih in varnostnih kamer. Nadzirajo in snemajo naš glas s telefonov. Banke, pošte, poslovni prostori, ceste itd. – je vse opremljeno za nadzor kdo prihaja in odhaja iz prostorov in kaj ljudje delajo. Če pride ropar, imajo v arhivu posnetek in ga prepoznajo in ujamejo. Posnetek je dokazilo proti njemu po katerem bo sojen.
        Bog ima tudi zabeleženo življenje vsakogar od nas – za vsako besedo in dejanje in za vsak motiv v srcu. V kakšni obliki je ta zapis ne vemo. Biblija govori o zvitkih ali knjigah. Besede »FILE« včasih še niso poznali. Očitno je, da se v te knjige nekaj lahko napiše ali pa zbriše. Medij beleženja je manj pomemben. Bolj je pomemben namen teh Božjih knjig in kaj se tja beleži. Biblija ne piše podrobnosti, vendar dovolj, da vemo da obstaja več različnih Božjih knjig kamor se beležijo aktivnosti našega življenja. Uporabljene bodo za Božjo sodbo, ki čaka vsakega od nas:
RAZODETJE 20:11 Zatem sem videl velik bel prestol in njega, ki je sedèl na njem. Zemlja in nebo sta pobegnila izpred njegovega obličja in zanju ni bilo prostora. 12 Nato sem videl umrle, velike in majhne, kako stojijo pred prestolom. In odprle so se knjige. Odprla pa se je tudi druga knjiga: knjiga življenja. Umrli so bili sojeni po tem, kar je bilo napisano v knjigah, po svojih delih. To je druga sodba.
        Bog živi v večnosti. Čas je ustvarjen za ta svet. Stvarjenje tega materialnega sveta je začetek časa. Bog ve vse od začetka do konca. On ve koga je zapisal v knjigo življenja in koga ne. Ve kdo ima srce za Boga in kdo bo v veri sprejel Jezusovo odrešenje in odpuščanje grehov, kar pomeni, da si zapisan v knjigo življenja in imaš večno življenje v nebesih. To pomeni, da si Božja lastnina, Božja družina in ne boš pogubljen.
RAZODETJE 13:8 Zver (antikrista) bodo molili vsi prebivalci zemlje, katerih imena že od začetka sveta niso vpisana v knjigo življenja Jagnjeta, ki je bilo zaklano. To so hudobni – ljuljka!
        Knjigo življenja zasledimo in v Stari in v Novi zavezi.
Kdaj si zapisan v knjigo življenja in kaj je garancija, da je tvoje ime v njej?
        Najprej moraš slišati Besedo resnice, evangelij odrešenja. Če veruješ, da je Jezus Božji sin in se je žrtvoval na križu za tvoje grehe in je vstal, boš rešen. Ko boš sprejel Jezusa v svoje srce, boš prejel Sv. Duha in boš rojen iz Duha. Postal boš Božja lastnina in član Božje družine. To storiš lahko prav zdaj, če zmoliš življenjsko pomembno molitev odrešenja:
»Gospod, želim biti zapisan v knjigo življenja in vstopiti v nebesa. Hvala ti Oče, da je Jezus umrl na križu za moje grehe. Prosim, da mi jih odpustiš in me popolnoma očistiš. Jezus, vstopi v moje srce in postani moj Gospod. Napolni me s Sv. Duhom in me vodi po pravi poti. Hvala, da sem postal tvoj otrok. Amen.
Ali si lahko izbrisan iz knjige življenja in ne boš šel v nebesa?
Mojzes je vedel, da si lahko izbrisan. Izraelci so častili zlato tele. Mojzes se je zavzel zanje in se je ponudil, da bi bil sam pogubljen in bi rešil ljudstvo:
EKSODUS 32:32 Vendar zdaj, ko bi ti odpustil njihov greh! Če pa ne, izbriši, prosim, mene iz svoje knjige, ki si jo napisal!« 33 Tedaj je GOSPOD rekel Mojzesu: »Kdor je grešil zoper mene, ga bom izbrisal iz svoje knjige. Bog ti odpusti greh, če se spokoriš. Če pa vztrajaš v njem, te lahko izbriše iz knjige.


        Če bi se kakšen prevajalec Biblije lotil namernega spreminjanja, dodajanja ali odvzemanja Biblijskega teksta, bi mu Bog tudi zaprl pot v nebesa in k drevesu življenja. Bil bi izbrisan iz knjige življenja. (Razodetje 22:18,19)
Biblijski primeri kdo je zapisan v knjigo življenja:
Božji mož Mojzes je vedel, da je bilo njegovo ime v knjigi življenja. Vsak od nas mora vedeti, da je odrešen in zapisan v knjigo življenja. Apostol Pavel je govoril o svojih sodelavcih. Vedel je zanje, da so zapisani v knjigi:
FILIPLJANOM 4:3 … s Klemenom in z drugimi mojimi sodelavci, katerih imena so v knjigi življenja.
Jezus je govoril svojim učencem, ki so imeli uspeh pri eksorcizmu naj se vesele, da so zapisani v knjigi življenja:
LUKA 10:20 Vendar se ne veselite nad tem, da so vam duhovi pokorni, ampak se veselite, ker so vaša imena zapisana v nebesih.
Prerok Malahija govori o spominski knjigi, ki je najbrž druga knjiga, vendar je tesno povezana s knjigo življenja. Je knjiga o delih izključno Božjih ljudi, ki so Bogaboječi in spoštujejo Boga.
MALAHIJA 3:16 Tedaj so govorili tisti, ki se bojijo GOSPODA, vsak s svojim bližnjim, GOSPOD pa je prisluhnil in slišal. Pred njim je bila napisana spominska knjiga za tiste, ki se bojijo GOSPODA in spoštujejo njegovo ime. 17 »Ti bodo ob dnevu, ki ga napravim, moja lastnina, govori GOSPOD nad vojskami. Imel bom z njimi usmiljenje, kakor je kdo usmiljen do svojega sina, ki mu služi. 18 Spreobrnili se boste in videli razliko med pravičnim in krivičnim, med njim, ki služi Bogu, in njim, ki mu ne služi.
Če ljubiš Boga, boš blagoslovljen. Kralj David je tudi vedel, da Bog vse beleži v knjigo, med drugim tudi njegove solze, ko je bil preganjan:
PSALM 56:9 Ti sam si štel dni mojega tavanja, spravi moje solze v svojem mehu; mar niso zapisane v tvoji knjigi? Verjetno je bila to spominska knjiga.
        Božje knjige so pisane v večnosti. Ne bodo razpadle in ne bodo uničene, ampak bodo portfolio našega življenja shranjene za vekomaj in bodo odprte na dan Božje sodbe. Kronološko bodo v njih zapisane vse podrobnosti našega življenja: kaj smo dobrega ali slabega naredili in kakšen odnos smo imeli do drugih. Dobro je imeti to v umu kadar smo skušani z grehom.
        Če nam spodleti, nam Bog lahko odpusti greh, če ga prosimo in ga izbriše iz svojih knjig, vendar ne grešimo namerno. Bog ni bedak.
HEBREJCEM 8:12 Zakaj milosten bom do njihovih krivic in njihovih grehov se ne bom več spominjal.
        Temu svetu so šteti dnevi in bo prišlo do sesutja in velikih stisk, ki jih zemlja še ni doživela. Prerok Daniel piše o tem in obljublja, da kdor hodi z Bogom in je zapisan v knjigi življenja, bo obvarovan in rešen v času stisk in Božje jeze nad izprijenim človeštvom. Jezus bo prišel in ustavil antikrista, da svet ne bo uničen. Zemlja bo postala spet rajska, ko bo on zavladal svetu iz Jeruzalema.
DANIEL 12:1 Tisti čas nastopi (nadangel) Mihael, veliki knez, ki je postavljen nad sinove tvojega (Božjega) ljudstva. To bo čas stiske, kakršne še ni bilo, odkar so narodi, do tega časa. V tistem času bo rešeno tvoje ljudstvo; vsak, ki se najde zapisan v knjigi.
        Bodimo zmagovalci in se potrudimo, da bodo naša imena zapisana v Božjo knjigo do konca življenja. Jezus prihaja in bomo njegovi ožji sodelavci.

        Molim za vsakega od vas, da boste odrešeni in bodo vaša imena zapisana v knjigo življenja v imenu Jezusa. Amen.
Branko Dežman


Ni komentarjev:

Objavite komentar