nedelja, 22. januar 2017

ODPRTA NEBESA

ODPRTA NEBESA
December 2015

V Bibliji večkrat opazimo, kako je Bog izbral posameznike, mesto, cerkev ali narod, odprl nebesa, izlil blagoslov in svojo moč na ljudi. To je pomenilo duhovni preobrat v zgodovini, ko so se nebeške razmere razodele na zemlji. Le kdo od nas si ne bi želel živeti pod odprtimi nebesi, uživati nebeško vzdušje, Božjo prisotnost in slavo. Ali ne molimo Očenaš: Zgôdi se tvoja volja, kakor v nebesih tako na zemlji. (Matej 6:10) Ko nebesa in Božja slava obiščeta zemljo, se začne dogajati nadnaravno in naravni zakoni morajo prepustiti mesto duhovnim. V Božji ljubezni in čudežni moči Sv. Duha morajo oditi revščina, bolezni, telesne okvare, zvezanosti, greh, moralna degradacija itd.

Verjetno je vsak od nas imel v življenju obdobje, ko smo čutili Boga bliže kot svoje roke in je redno odgovarjal na naše molitve. In tudi drugo, ko smo čutili, kot da se Bog skriva za zadnjo galaksijo in so se naše molitve odbijale od stropa nazaj in niso prodrle do Božjega prestola. Posebej, če Boga ne ubogamo, imamo lahko take izkušnje:

DEVTERONOMIJ 28:23 Nebo nad tvojo glavo bo bron, zemlja pod teboj pa železo.

V takih primerih nam Bog obrne hrbet, ne usliši naših molitev in prošenj zaradi naših krivd. To pa ni njegova volja in želi, da se vrnemo na pravo pot! Bog si želi zbližanega odnosa z nami, želi nas blagosloviti in noče obračati hrbta našim molitvam. Bog je dober. Želi nam dobro in nam hoče pomagati.

DEVTERONOMIJ 28:12 GOSPOD ti bo odprl svojo bogato zakladnico, nebo (ali nebesa); tako bo dajal tvoji deželi dežja ob pravem času in blagoslovil bo vse delo tvojih rok.

Biblija veliko govori o odprtih nebesih: o Božjem blagoslovu zvestih ljudi, ki so imeli nad sabo dobesedno odprta nebesa. In tudi o zaprtih nebesih nad upornim ljudstvom: o suši, vojnah in tudi duhovni suši - odpadu. Toda, ko so v stiskah začeli vpiti k njemu, so se mu zasmilili, uslišal jih je in jih končno rešil stisk.

Ko govorimo o odprtih nebesih, govorimo o Božjem blagoslovu, naklonjenosti, Božji bližini, pozornosti do naših potreb in molitev, o odkritem Božjem nadnaravnem delovanju, zavezi z Bogom, duhovni prenovi, angelskih obiskih ali obisku samega Jezusa. Bog želi, da živimo pod odprtimi nebesi brez ovir med nami in Njim ter imamo neoviran dostop do Božjih blagoslovov in delovanja. Prav to simbolizirajo odprta nebesa. Vsak od nas ima kdaj pred seboj goro težav in problemov, ni pa v naših močeh, da bi jih premagali. Takrat kličemo za duhovni prodor, kot pravi Izaija, da Bog odpre nebesa in nam pride na pomoč.

IZAIJA 64:1 (Chraska) O da bi predrl nebesa in prišel doli, da bi se od obličja tvojega raztopile gore.

Cerkev Jezusa Kristusa ima veliko več moči, kot se je zaveda. Toda Bog je ne bo dal  poceni. Za vse moramo plačati ceno. Bog ne bo odprl nebes nad vsakomur, ampak samo nad tistimi, ki ga res ljubijo, ga ubogajo, so goreči in imajo osebni odnos z njim. Bog je nadnaravni Bog in njegovo nadnaravno delovanje je na voljo za tiste, ki hodimo po njegovi volji. Jezus je imel neomejeno naklonjenost in moč Sv. Duha. Jezus nam je vzor, da se lahko s svojo predanostjo približamo  njegovim idealom. Rekel je, da bomo delali celo večja dela, kot jih je on.

Kaj je rekel Pavel?

EFEŽANOM 1:3 Slavljen Bog in Oče našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki nas je v nebesih (v nebeških področjih) v Kristusu blagoslovil z vsakršnim duhovnim blagoslovom.

Koliko nebeških blagoslovov smo deležni? Gotovo lahko rečem, da premalo – recimo nadnaravne vere z nebes, ki bi premikala gore v našem življenju? Torej, če se duhovni blagoslovi nahajajo v nebeških področjih in jih ima v oblasti Bog, kako jih torej lahko pritegnemo k nam na zemljo, da bodo delovali v našem življenju in v naši cerkvi? Kako odpreti nebesa nad nami? Odgovor je preprost, toda cena je visoka. Sveti Duh in maziljenje je dragoceno in z njim tudi duhovni blagoslovi. Bog do ljubosumnosti hrepeni po Sv. Duhu v nas (Jakob 4:5). Ne bo ga izlil na nekoga s posvetnim umom in načinom življenja, ki se ne želi spremeniti. Odgovor je: goreče molitve, slavljenje, govorjenje v jezikih, čakanje na Boga v miru in tišini, da nam govori; iskanje njegove volje in ubogljivost. Priporočljivo je preživeti z Bogom uro kvalitetnega časa na dan ali več, kadar moremo …… Božji prijatelj postaneš, če preživiš čas skupaj z Njim. Pravzaprav smo lahko ves dan z Njim. Včasih mislimo, da ne moremo nič več storiti, toda vedno lahko spodbudimo srce Boga, da bo odprl nebesa nad nami in blagoslovil naše življenje. Poglejmo si:

PSALM 91:1 Tisti, ki stanuje (biva) v zavetju Najvišjega, ki prenočuje v senci Mogočnega …

To pomeni bivati, prenočevati, biti v Božji prisotnosti noč in dan. Bogu naši občasni obiski niso dovolj. Kaj nam Bog obljublja, če ves čas bivamo v njegovi prisotnosti? Poleg ostalega, Božjo in angelsko zaščito:

9 Zares, ti, GOSPOD, si moje zatočišče, Najvišjega si postavil za svoje prebivališče;
10 ne bo te zadela nesreča, udarec se ne bo približal tvojemu šotoru.
11 Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal, naj te varujejo na vseh tvojih potih.
12 Na rokah te bodo nosili, da z nogo ne zadeneš ob kamen.

Med selitvijo Izraelcev v puščavi je Bog večkrat z blagoslovi odprl nebesa nad njimi:

PSALM 78:23 Zapovedal je oblakom od zgoraj, odprl je nebeška vrata. 24 Pustil jim je deževati mano za hrano, dal jim je nebeškega žita. (angelsko hrano)

Kralj David, Božji bojevnik, je klical Boga, naj odpre nebesa in stopi dol, da prežene njegove sovražnike:

PSALM 144:5 GOSPOD, nagni svoje nebo in stopi dol, dotakni se gora, da se bodo kadile.

Očitno je odprta nebesa nad sabo doživel Božji izbranec Jakob; Bog mu je potrdil zavezo, ki jo je sklenil že prej z njegovim dedom Abrahamom:

GENEZA 28:11  Dospel je do nekega kraja, in ker je sonce že zašlo, je tam prenočil. Vzel je enega od kamnov tistega kraja, si ga položil za vzglavje in zaspal na tistem mestu. 12 V sanjah so se mu prikazale stopnice (lestev), ki so bile postavljene na zemljo, vrh pa jim je segal do neba. In po njih so Božji angeli hodili gor in dol. 13 In glej, GOSPOD je stal zgoraj in rekel: »Jaz sem GOSPOD, Bog tvojega očeta Abrahama in Izakov Bog. Zemljo, na kateri ležiš, bom dal tebi in tvojim potomcem. 14 Tvojih potomcev bo kakor prahu zemlje.

V Novi zavezi, ko se je Jezus razodel Natanaelu z darom besede spoznanja, mu je tudi obljubil podobno izkušnjo, kot jo je imel Jakob:

JANEZ 1:50,51 In Jezus je odgovoril in mu rekel: »Ker sem ti rekel, da sem te videl pod smokvinim drevesom, veruješ? Še več kot to boš videl.« 51 In rekel mu je: »Resnično, resnično, povem vam: Videli boste nebesa odprta in Božje angele hoditi gor in dol nad Sinom človekovim.«

Z drugimi besedami, Jezus je srednik med Bogom v nebesih in ljudmi na zemlji. Jezus je posrednik za sporazumevanje med nebesi in zemljo. Vse delamo v imenu Jezusa! Po njem in njegovi preliti krvi nebesa pridejo na zemljo. Božji angeli, duhovi, ki služijo, so poslani z Božjimi ukazi, spodbudami ali tolažbami k ljudem na zemljo. Naše molitve in slavljenje nosijo nazaj v nebesa. Jezus je omogočil to komunikacijo in izmenjavo med nebesi in Zemljo. Ko se nebesa odprejo, lahko doživimo obisk angelov, Jezusa, sanje, vizije, preroštva, razodetja itd. To je normalno duhovno krščansko življenje, zato ga moramo doseči! Pa tudi sami smo lahko v duhu vzeti v nebesa. Če smo v Jezusu, pričakujmo nadnaravna srečanja in molimo zanje. Danes se to po svetu dogaja, ni redkost! Čas konca je, pričakujmo vse več nadnaravnih manifestacij v našem življenju, ker bo Bog deloval kot še nikoli. Pavel je bil vzet v nebesa:

2 KORINČANOM 12:2-4 Vem za človeka v Kristusu. Pred štirinajstimi leti je bil vzet do tretjih nebes – ali v telesu, ne vem, ali brez telesa, ne vem, to ve Bog. 3 Vem tudi, da je bil ta človek – ali v telesu ali brez telesa, ne vem, to ve Bog – 4 vzet v raj in je slišal neizrekljive besede, ki jih človeku ni dovoljeno spregovoriti.

Ko je Janez krščeval Jezusa, so se nebesa odprla. Sveti Duh je prišel nanj in ga je opremil, pomazilil z močjo za nadnaravno službo:

MATEJ 3:16 Po krstu je Jezus takoj stopil iz vode, in glej, odprla so se mu nebesa. Videl je Božjega Duha, ki se je spuščal kakor golob in prihajal nadenj. 17 In glej, glas iz nebes je rekel: »Ta je moj ljubljeni Sin, nad katerim imam veselje.«  Bog ima lahko veselje tudi nad nami, našo cerkvijo ali našim mestom.

LUKA 3:21 Ko je vse ljudstvo prejemalo krst in je bil tudi Jezus krščen ter je molil, se je odprlo nebo.

Pomaziljen je bil, da je pridigal dobro vest - evangelij in osvobajal zatirane. Za nas velja isto – izkusiti moramo odprta nebesa, če želimo prejeti maziljenje za naše delo:

LUKA 4:18 Duh Gospodov je nad menoj, ker me je mazilil, da prinesem blagovest ubogim. Poslal me je, da oznanim jetnikom prostost in slepim vid, da pustim zatirane na prostost …

Od tega dne Jezus ni bil več običajen človek. Bil je človek, nad katerim so bila nebesa odprta, in nad njim je bila Božja moč.

Tudi ob drugem Jezusovem prihodu z njegovimi svetimi, bomo videli nebesa odprta:

RAZODETJE 19: 11 Nato sem videl nebo odprto in prikazal se je bel konj. Ta, ki ga je jezdil, se imenuje Zvesti in Resnični. Ta pravično razsoja in se bojuje. 12 Oči so mu kakor ognjen plamen in na glavi nosi veliko diademov; napisano pa ima ime, ki ga ne pozna nihče, le on sam. 13 Ogrnjen je v plašč, ki je bil namočen v krvi. Ime mu je Božja Beseda.

Nebesa so se odprla tudi nad Savlom (Pavlom) in je bil popolnoma spremenjen. Nebesa so se odprla, obsijala ga je luč, zaslišal je Jezusov glas. Njegovo zgodbo poznamo. Bil je učen religiozen človek, ki je goreče preganjal kristjane. Imel je veliko znanja v glavi, vendar ne v srcu. Pavel je bil Jezusov sovražnik, pa ga je klub temu obiskal, saj je poznal njegovo srce. To nam pove, da nebes ne odpremo vedno z našim trudom in molitvami, ampak jih velikokrat odpre Bog sam s svojimi nameni in načrti.

APOSTOLSKA DELA 9:3 Med potjo, ko se je bližal Damasku, pa ga je nenadoma obsijala luč z neba. 4 Padel je na tla in zaslišal glas, ki mu je rekel: »Savel, Savel! Zakaj me preganjaš?« 5 Rekel je: »Kdo si, Gospod?« Glas pa je odgovoril: »Jaz sem Jezus, ki ga ti preganjaš.

Ko je Pavel zaslišal Jezusov glas, se je njegovo srce popolnoma spremenilo. Nebesa so se odprla nad njegovim življenjem. Takoj se je ponižal in podredil Božji volji. Živel in oznanjal je po Božjem razodetju (Galačanom 1:11,12). Redno je slišal Jezusov glas in ubogal je njegovo voljo.

Štefan je imel drugačno usodo. Bil je poln Svetega Duha. Živel je zvesto, ubogljivo, maziljeno življenje in je umrl mučeniške smrti. Ko je umiral, so se odprla nebesa, razodela se mu je Božja in Jezusova slava in je bil z nebeškim blagoslovom vzet v Božje naročje. Religiozni ljudje so ga kamnali, škripali so z zobmi, ko je omenil odprta nebesa. Sledilo je veliko preganjanje kristjanov v Jeruzalemu. Hudič ne bo ostal miren, kadar Bog odpira nebesa! Ob tej nadnaravni izkušnji lahko z gotovostjo trdim, da preden je Bog odprl nebesa, je tudi rekel: »To je moj ljubljeni Štefan, nad katerim imam veselje.«

APOSTOLSKA DELA 7:55 Štefan pa je poln Svetega Duha uprl pogled proti nebu in videl Božjo slavo in Jezusa, ki je stal na Božji desnici, 56 in rekel: »Glejte, nebesa vidim odprta in Sina človekovega, ki stoji na Božji desnici!«

Z molitvenim življenjem, slavljenjem in čakanjem na Boga na samem, s ponižno ubogljivostjo lahko odpremo nebesa in Sv. Duh nam podeli maziljenje za delo, v katerega nas je poklical. Bog nas ljubi. Naša podrejenost in ubogljivost vplivata na to, koliko nas bo Bog blagoslavljal z nebes in kakšen odnos z njim bomo imeli.

IZAIJA 66:2 Gledam pa na tistega, ki je ponižen, ki je potrt v duhu in se trese pred mojo besedo.

Odprta nebesa je zahteval tudi zelo pomemben dogodek, ko so Judje začeli pridigati evangelij poganom. Pred tem dogodkom se Judje sploh niso smeli družiti s pogani in so imeli sprva probleme s tem, posebej Peter. S tem dogodkom so bili pogani vcepljeni v žlahtno oljko in zdaj živimo v obdobju Cerkve spreobrnjenih poganov že 2000 let. Judje pa so bili kot narod  odžagani. Bog je v viziji govoril Petru.

APOSTOLSKA DELA 10:10 Postal je lačen in zaželel si je jesti. Pripravljali so mu jed, njega pa je obšlo zamaknjenje (prejel je vizijo). 11 Videl je odprto nebo, iz katerega se je spuščala posoda, podobna velikemu platnenemu prtu; s štirimi vogali se je spuščala na zemljo. 12 V njej so bile vsakovrstne štirinožne živali in laznina zemlje in ptice neba.

13 In do njega je prišel glas: »Vstani, Peter, zakolji in jej!«14 Peter je odgovoril: »Ne, Gospod! Še nikoli nisem jedel nič omadeževanega in nečistega.« 15 Glas pa mu je drugič rekel: »Kar je Bog očistil, ne imenuj nečisto!« 16 To se je ponovilo še tretjič in posoda se je v hipu dvignila v nebo.

Preberite vso zgodbo do konca poglavja. Še pred Petrom je rimski stotnik Kornelij, ki je bil Bogu po volji, ker je veliko pomagal revnim, doživel angelski obisk. Angel mu je naročil, naj pokliče na svoj dom Petra, ki se nahaja v Jopi. Po tej viziji so šli služabniki stotnika Kornelija iskat Petra. Povabili so ga v Kornelijevo hišo. Celotna hiša poganov je bila odrešena. Bili so krščeni v Sv. Duhu in so govorili v jezikih. Od tega dogodka odprtih nebes naprej se je Božja cerkev razširila po vsem poganskem svetu. Vrata poganom so še vedno odprta; naše obdobje se je začelo z odprtimi nebesi in še danes je čas, da kličemo k Bogu za odprta nebesa, za izlitje Duha prebujenja, za končno žetev človeštva in za širjenje Božjega kraljestva na zemlji. Obdobje Cerkve poganov se končuje in Judje bodo spet vcepljeni nazaj v žlahtno oljko, od koder so bili odlomljeni.

JANEZ 14:21 Kdor ima moje zapovedi in se jih drži, ta me ljubi; kdor pa me ljubi, tega bo ljubil moj Oče, in tudi jaz ga bom ljubil in se mu razodel.

Eno pomembnih zapovedi, v kateri nam Bog obljublja odprta nebesa in nebeški blagoslov, najdemo v knjigi Malahija in tudi v Nova zaveza govori o tem (Hebrejcem 7:7).

MALAHIJA 3:7-12 Od dni svojih očetov odstopate od mojih zakonov in se jih ne držite. Vrnite se k meni in jaz se vrnem k vam, govori GOSPOD nad vojskami. Vi pa pravite: ›V čem naj se vrnemo?‹ 8 Ali sme človek Boga goljufati? Vi pa me goljufate in pravite: ›V čem te goljufamo?‹ Pri desetini in darovih. 9 S prekletstvom ste prekleti, ker me goljufate, ves narod! 10 Prinesite vso desetino v zakladnico, da bo zaloga v moji hiši, in preizkusite me s tem, govori GOSPOD nad vojskami, če vam tedaj ne odprem zapornic neba in ne izlijem na vas blagoslova do preobilja!

Blagoslov za ubogljivost in odprta nebesa nad svojim ljudstvom Bog zagotavlja v naslednjih verzih:

DEVTERONOMIJ 28:1-14 1 Če pa boš natančno poslušal glas GOSPODA, svojega Boga, in vestno izpolnjeval vse njegove zapovedi, ki ti jih danes dajem, te bo GOSPOD, tvoj Bog, postavil visoko nad vse narode na zemlji. 2 In nadte bodo prišli vsi ti blagoslovi in te dosegli, če boš poslušal glas GOSPODA, svojega Boga.

3 Blagoslovljen boš v mestu in blagoslovljen boš na polju.
4 Blagoslovljen bo sad tvojega telesa, sad tvoje zemlje, sad tvoje živine, prireja tvojega goveda in prirastek tvoje drobnice.
5 Blagoslovljena bosta tvoj koš in tvoje nečke.
6 Blagoslovljen boš ob prihodu in blagoslovljen boš ob odhodu. …
12 GOSPOD ti bo odprl svojo bogato zakladnico, nebo (Gospod bo odprl nebesa); tako bo dajal tvoji deželi dežja ob pravem času in blagoslovil bo vse delo tvojih rok. …

Zadnji verz govori tudi, da z odprtimi nebesi in duhovnimi blagoslovi lahko pride na nas tudi finančni blagoslov, ker bo Bog blagoslovil delo naših rok. Bog nas želi blagosloviti tudi materialno (2 Korinčanom 8:9). Če Bog izlije duhovni blagoslov nad skupnostjo ali posameznikom, pogosto izlije tudi finančni blagoslov predvsem z namenom širjenja evangelija in za Božje delo. Delo kraljestva naredi korake naprej. Težko prebijanje s financami, polno frustracij, se nenadoma spremeni v blagoslovljeno in uspešno napredovanje. Za duhovno prebujenje je potrebno tudi finančno prebujenje, da se stvari lahko premaknejo.

Izkušnjo odprtih nebes bi morali kristjani doživljati neprenehoma. Po svetu obstajajo cerkve, ki so izgrajene in vidijo v svoji sredi Božje nadnaravno delovanje vsak dan. Božji Sveti Duh in Božje maziljenje je neprecenljivo.


PRIČEVANJE ODPRTIH »NEBES«

Osem let sem živel Bogu posvečeno življenje v krščanski skupnosti v Novi Zelandiji. Konec oktobra je tam pomlad in državni praznik dela. Na praznik sem nameraval iti v gore, da bi si okrepil telo in dušo. Ko sem zjutraj vstal in pogledal čez obzidje, sem vzdolž gorske verige zagledal steno črnih nevihtnih oblakov. V gorah je bila huda nevihta, ob obali pa sonce. Takoj sem spremenil načrt in sem hotel iti na jug v Akaroo, kjer bi lahko sončen dan preživel bolj lenobno v obmorskem vzdušju. Toda Bog mi je v duhu govoril, naj grem v gore, kamor sem bil sprva namenjen. Večkrat mi je rekel: »Zaupaj mi, zaupaj mi!« Pravzaprav mi je tisti dan vsaj tridesetkrat rekel: »Zaupaj mi.« Pri zdravi pameti ne bi šel na oddih v podivjano nevihto. Z besedami je težko opisati, toda razmere so bile videti »grozne«, jaz pa sem se odpravljal na pot, pa ne z avtom, ampak s težkim motorjem – Yamaho 650.

Poslušal sem Božji glas in odšel proti goram, oddaljenim kakih 50 km. Spotoma sem povabil še kolega iz Avstrije, ki je tudi imel motor. Rekel je, da bo prišel uro ali dve za mano. Ko sem prišel v Culverden, zadnji kraj pred gorami, se je nevihta pred menoj razbesnela. Prve debele kaplje so začele padati po meni in s ceste je tekla voda zaradi dežja. »Kaj naj pa zdaj,« sem si mislil in spet mi je Božji glas rekel »Zaupaj mi, zaupaj mi!« Zapeljal sem naravnost v črno nevihto, ki jo je veter gnal direktno proti meni. Toda naslednji trenutek se je nebo začelo odpirati. Nebo se je odpiralo nad mano na obe strani, precej podobno kot se je pred Mojzesom odpiralo morje in je bila stena vode na obeh straneh. Nad mano je bilo modro nebo, na obeh straneh pa nevihtna stena. S ceste pa je tekla voda, ker je pred pol minute še deževalo.

Tako sem peljal deset kilometrov, nevihtno nebo se je pred menoj odpiralo in nad mano je bil moder pas jasnine. Nisem mogel verjeti očem. Psihično nisem mogel zdržati tega čudeža. Ko sem pripeljal na velik most, sem ustavil in se zjokal. Ko sem pogledal navzgor, sem videl modro nebo in nevihtno steno 2 ali 3 km visoko. Počutil sem se manjšega od mravlje in se čudil Ogromnemu Bogu in njegovi ogromni moči in se spraševal: »Hvala, Gospod, ampak zakaj, zakaj?« Oblaki niso voda, kot pri Mojzesu, toda tudi, da se odpre nebo, je potrebna velika moč in veličina Boga. Ko sem se obrnil nazaj po cesti, od koder sem prišel, sem zagledal močno in čudovito mavrico in se še bolj zjokal. Bog se mi je manifestiral z mavrico, kot bi rekel: »Jaz, Bog sem s teboj.« Še dvakrat v življenju se mi je Bog manifestiral z mavrico.

Ko sem prišel k sebi, sem želel nadaljevati pot. Obrnil sem se naprej proti goram, kamor sem bil namenjen in se sploh niso videle zaradi hude nevihte. Spet sem dvomil in si nisem upal zapeljati v črn nevihten oblak. Toda Božji glas mi je spet prigovarjal: »Zaupaj mi, zaupaj mi« in sem se sramoval svoje nevere. Ubogal sem Božji glas in sem sedel na motor. Nebo se je spet začelo čudežno odpirati pred mano in nad mano in to v razdalji naslednjih 15 km! Prišel sem do gore, ki je pozimi tudi smučišče. Parkirni prostor je bil v soncu, toda gora je bila še vedno zavita v goste črne nevihtne oblake.

Parkiral sem in vzel nahrbtnik in se povzpel na goro do smučišča. Bog je odgrnil nevihtne oblake z Mt. Lyforda in na gori sem imel cel dan sonce. Vse naokrog pa je bila nevihta. Od zahoda je pihal veter in bi po vsej logiki moral prignati nevihto, toda Bog jo je cel dan držal proč od gore Mt. Lyford. Navdušen in hvaležen Bogu sem preživel lep sončen pomladanski dan na gori in razmišljal o vseh dogodkih. Kolega Avstrijca pa ni bilo za mano. Ko sem se vrnil domov, sem ga vprašal, zakaj ni prišel na goro. Rekel je, da je odšel za mano, vendar ga je v kraju Culverden zajela huda nevihta in se je nemudoma obrnil in odpravil nazaj. To je Božji čudež le še potrdilo. Hvala in slava Bogu. Ta izkušnja se mi je vtisnila globoko v spomin in mi je še vedno živo pred očmi.

Branko Dežman

Ni komentarjev:

Objavite komentar